Metalne bravice

Klasične konvencionalne bravice koje Vam pružaju komfor i efikasnost. Možete ih dizajnirati u omiljenim bojama. Metalne bravice su vrlo popularne kako među tinejdžerima tako i među odraslim pacijentima i predstavljaju veliki povratak klasične ortodoncije na moderan način.

Metalne samoligirajuće bravice

Metalne samoligirajuće bravice se zovu “samoligirirajuće” jer same aktiviraju žičani luk što omogućuje brže i efikasnije pomeranje zuba. Ove bravice su manje, diskretnije i lakše su za održavanje higijene u odnosu na konvencionalne metalne bravice. Često se preporučuju i terapijski, kada je potrebno intenzivnije širenje zubnih lukova. Kraće trajanje terapije,redji dolasci na kontrole i veći komfor u odnosu na klasične metalne bravicesu prednosti ovog sistema. Pogodne su za pacijente koji nisu u mogućnosti da dolaze na redovne kontrole, kao i kod dece i adolescenata kod kojih je potrebna kontrola oralne higijene.

Estetske samoligirajuće bravice

Kombinacija savršene funkcije i estetike koja će zadovoljiti i najzahtevnije pacijete. Posebno se preporučuju za pacijente koji nisu u mogućnosti da dolaze na redovne kontrole jer omogućavaju ređe kontrole zbog svog mehanizma delovanja. Ne prebojavaju se, stoga predstavljaju najbolji izbor za pacijente koji konzumiraju kafu i cigarete. Estetski samoligirajući aparati Vam pružaju najbolju estetiku za vreme trajanja ortodontskog tretmana,zbog čega su trenutno i najtraženiji među pacijentima.