4. Dogovor o terapiji

Najvažniji deo ortodontske dijagnoze dolazi nakon svih dobijenih merenja. Ortodont je taj koji pravi kompliaciju svih svojih znanja sa Vašim individualnim merenjima.

Napravili smo plan, imamo jasne smernice šta treba raditi i koliko bi to moglo da traje, no ostala nam je najbitnija stavka-razgovor sa Vama.

Da li ćemo uspeti da izađemo u susret svim željama i očekivanjima? Sve zavisi od početnog pitanja i odgovora : Šta Vam smeta kod Vašeg osmeha?

Na dogovoru na kojem smo izdvojili vreme samo za Vas moramo još jednom iskreno odgovoriti na to pitanje.

Vi se svakodnevno gledate u ogledalo i bićete najverniji svedok promenama koje će nastati kada dobijete fiksni aparat. Takođe, najbolje znate šta je ono šta najviše želite da promenite.Najbolje rezultate postižemo u stalnom razgovoru i razmeni informacija sa Vama. Pored svih tehnologija, ljudsko oko je ipak najsavršenija alatka za estetiku.

Dragana Zeljković Jekić
Dragana Zeljković JekićSpecijalista ortopedije vilica

Dogovor postoji da zajedno proanaliziramo, prodiskutujemo sve korake koji nas čekaju. Potrebno je da napravimo zajednički „projekat“ sa svim detaljima-od terapije do finansija i Vaših dolazaka.

Najviše nedoumica uvek imamo oko pripreme za postavku, to jest oko vađenja zdravih zuba iz ortodontskih razloga. I najčešće nedoumice budu rešene pokazivanjem primera iz bogate Risus ortodontske prakse od preko 500 slučajeva. Iskusan i dobro edukovan ortodont može lako da prepozna tip problema i pronađe sličan primer. Ukoliko je potrebno i slučaj zahteva, imamo više  ovakvih dogovora. Ne treba žuriti sa otpočinjanjem tretmana. Koliko god vremena Vam treba da steknete poverenje u lekara i da Vam se informacije poslože, uzmite ga. Ortodoncija nije nešto što se radi na prečac i na brzinu. Ona je baš sve suprotno od toga-zahteva strpljenje i vreme.