Način plaćanja i cena terapije vrlo često su važni faktori kada biramoortodonta i odlučujemo o ulasku u terapiju. RISUS ORTODONCIJA je vrlo fleksibilna sa planom finansiranja bilo koje vrste terapije. Imamo nekoliko opcija koje možemo ponuditi pacijentu da lakše podnese troškove koji ponekad mogu biti dosta visoki.

Terapija može zahtevati intervenciju nekoliko specijalnosti, jer se određeni problem efikasno može rešiti jedino multidisciplinarnim pristupom za što će trebati više različitih terapija sa različitim troškovima. RISUS stav – bolje jednom platiti više za kvalitetnu uslugu nego se prepustiti tzv. low cost tretmanima koji će se već nakon nekoliko godina pokazati manje uspešnima.

U odnosu na vrstu fiksnog ortodontskog aparata koji želite i ortodontskom problemu koji imate, cena ortodontske terapije se razlikuje. Čak i isti problemi mogu imati više različitih rešenja koja se značajno razlikuju po trajanju i ceni ortodontske terapije.

Znamo da je vrlo teško odabrati ortodonta, odrediti njegove kvalitete i stepen znanja. Mnogo nam se pacijenata obraća nakon višegodišnje ortodontske terapije kako bismo mi završili terapiju, ocenili dosadašnji rad ili samo dali svoje mišljenje. Ortodoncija je jedna od stomatoloških disciplina koja je dugotrajan proces, a svaki ortodont radi drugačije. Drugačije planira i drugačije završava terapiju. Smatramo da je za uspeh ortodontske terapije ključan Plan terapije i sistemsko praćenje terapije uz strateško završavanje. Kako bismo pomogli u odabiru najboljeg ortodonta (stomatologa) za vas, pripremili smo mali vodič.

Opšte stomatološke ordinacije ili Specijalističke ortodontske ordinacije?
Isto kao opšti lekar i specijalista. Kao majstor koji zna od svega po malo i majstor koji ima ekspertizu iz jedne oblasti. Opšte stomatološke ordinacije mogu da utvrde i upute pacijenta kod ortodonta specijaliste. Postoje i situacije da kod opšteg stomatologa određenim danima gostuje ortodont specijalista. Postoje situacije i klinike gde postoji stalno zaposlen ortodont specijalista. RISUS je specijalistička ordinacija za ortopediju vilica gde radimo sve u funkciji ortodoncije – konzervativna priprema, terapije fiksnim i mobilnim aparatima, mikroestetika i dodatne procedure nakon terapije, retencija.

Na prvom pregledu ortodont će Vam pokazati mnoge slučajeve s kompletnom dijagnostikom, odličnih kvaliteta slika s početka i kraja terapije. Naročito je važno da Vam pokaže neku sličnu terapiju. Svaka terapija je različita, nema istih terapija, ali ima sličnih.

Dobar ortodont koristi više različitih tehnika i sistema bravica, a ne samo jednu tehniku. Nisu svi pacijenti isti, neki trebaju jednu vrstu terapije, a drugi neku sasvim drugu. Izbegavajte ortodonta koji će već na prvom pregledu imati ideju prodati samo jednu tehniku koja je, navodno, sada u modi.

Nije uvek najskuplji ortodont i najbolji, ali najjeftiniji je vrlo sumnjiv. Predlažemo da odaberete cenu koja je malo iznad proseka tržišta. To je obično realnija cijena, niti vrlo skupa niti vrlo jeftina. Prilagođen način plaćanja može bitno olakšati pacijentu odluku o ulasku u terapiju.

Preporučujemo vam da zatražite drugo mišljenje ako vam nešto nije jasno ili vam Vaša intuicija kaže da trebate čuti više.

Ortodontska terapija u proseku traje oko 18 meseci i da ćete doći u proseku oko 10 puta u ordinaciju. Zato je važno da budete upoznati sa načinom organizacije rada ordinacije i glavnog lekara, broj specijalista u timu, kako je organizovana priprema za ulazak u terapiju, kako se prati Vaša terapija i kakva je organizacija čekaonice-zakazivanja…? Koliko se čeka na zakazani termin redovne kontrole? Koje je vreme prve pomoći i intervencije u slučaju eventualnih problema tokom terapije (otpala bravica, skliznuće žice..)

Specijalistički izveštaj odnosno individulani Plan terapije je dijagnoza sa predlogom plana lečenja i rešavanja problema. Važno je obratiti pažnju kako se obrađuje medicinska dokumentacija, odnosno kako se radi Plan terapije i šta Vam je sve jasno nakon prezentacije Plana terapije. Kako se održavaju postignuti rezultati nakon skidanja aparata?

OUR PATIENTS SAY

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
PENNY DANIELS
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
MARGERET TINSDALE
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
ROSE JAMERSON
0
Healthy Patients
0
Specialized Doctors
0
Unique Departments
0
National Awards

Make An Appointment

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

[contact-form-7 id=“20″ /]