6. Postavka aparata

Nakon dogovora, pristanka na predlog terapije i završene pripreme dolazimo da najvažnijeg pitanja za Vas-koji aparat odabrati?

Lekar sa iskustvom će Vam odmah predložiti svog favorita ali svakako uvek pregledamo sve opcije.

Što manja vidljivost aparata je danas imperativ. Estetski samoligirajući aparat je trenutno najtraženiji u Risusu kod odraslih pacijenata. Komforan, savremen, nudi mogućnost ređih kontrola za pacijente iz inostranstva- Empower clear je definitvno naš favorit u 2018.-oj!

Klasičan metalni aparat je najbolji izbor za tinejdžere i adolescente jer može da se dizajnira i sjajno izgleda na mladim licima. Često ga preporučujemo i odraslim pacijentima kod kojih su potrebni dodatni elementi kao što su implanti ili hedgir ili ih nakon aparata očekuje opsežna protetika.

Više od

0
Risus osmeha
Dragana Zeljković Jekić
Dragana Zeljković JekićSpecijalista ortopedije vilica

Potrudili smo se da Vam spremimo mnogo slika naših pacijenata koji su želeli da budu prikazani ne bi li nekome pomogli da se odluči na terapiju. Kroz primere i kroz razgovor sa našim osobljem sigurno ćemo naći najbolje rešenje za Vaš slučaj.

Za one sa nedoumicom metalni ili estetski, spremili smo i opciju „pola pola“. To su estetske bravice u gornjoj vilici a metalne u donjoj vilici. Ova opcija se preporučuje onda kada je vidljivost gornjih zuba naglašena i kada se donji zubi slabo ili malo vide.

Efekat svih vrsta aparata je isti. Ono što može delimično da ubrza terapiju su miniimplanti ili hedgir, bravice sve imaju isto dejstvo i poptpuno je svejedno šta ćete odabrati. Razlika je u izgledu i u ceni i u Vašem sopstvenom utisku.

Sama postavka aparata traje oko 1h i ne boli. Koristimo najsavremenije lepkove koji ne oštećuju zubnu gleđ nimalo. Nakon postavke taj dan možete normalno jesti i funkcionisati a od nas dobijate na poklon mali set za održavanje koji će vam biti preko potreban u narednih nekoliko dana. Uvek napravimo slike nakon postavke. Biće Vam interesantno da vidite koju boju ste odabrali i kako su zubi izgledali. Promenićemo se puno zajedno u narednih godinu i po dana a promene će biti na bolje…