Preciznost i sigurnost

Zdravlje + samopouzdanje + lepota = osmeh.

Počelo je tako što sam kao dete više bila u ortodontskoj čekaonici nego u školi. Istureni zubi su me doveli pravo do ormara sa belim gipsanim modelima. Toliko zuba na jednom mestu,toliko različite dece i jedan čarobnjak koji može da im poređa zube. I usreći ih.

25 godina kasnije pišem priče o ortodonciji. Da deca i roditelji saznaju moći ove nauke. Da znaju da svaki osmeh može biti lepši i zdraviji. Zato smo tu.

Specijalista ortodont služi da pravilno usmeri razvoj vilica,pravilno rasporedi zube u vilicama, uspostavi harmoniju mekih tkiva lica. U ortodonciji vladaju pravila fizike,medicine i estetike. Osmeh mora biti funkcionalan po svim tim pravilima, lepota i zdravlje su neodvojivi.

Ortodontski tretmani se izvode u skladu sa prirodom. Najbitnija i najvrednija stvar je sačuvati svoje zube. Ortodoncija nam u tome pomaže i stvara prirodan sklad lica i osmeha. Nepravilan odnos gornje i donje vilice, nepravilan raspored zuba i disharmonični odnosi mekih tkiva lica dovode do mnogih zdravstvenih problema-povlačenja desni, bolova u viličnom zglobu, učestalih kvarova zuba.

Pre nosenja protezeNakon nošenja proteze
Dragana Zeljković Jekić
Dragana Zeljković JekićSpecijalista ortopedije vilica

Prosečno vreme trajanja ortodontske terapije je 18 meseci. To je vreme koje je potrebno da se kost reorganizuje i navikne na novi poredak zuba. Čak i najteže probleme sa zagrizom moćna ortodoncija može da reši u saradnji sa ostalim disciplinama – hirurgijom i protetikom.

Vilice zajedno funkcionišu kao zglob. Zbog toga je nemoguće ili vrlo retko moguće nositi samo gornji ili samo donji fiksni aparat. Ortodontsko lečenje ponekad podrazumeva višegodišnje praćenje bez intervencija, naročito kod dece. Veoma je važno pratiti razvoj deteta i delovati u pravom trenutku. Specijalistička ordinacija je fokusirana 100% na ortodontske tretmane. Jedino specijalistička ortodontska ordinacija poseduje licencu kojom se zakonom dozvoljava lečenje problema zagriza i vilica.

Vaš stomatolog Vas može uputiti na dalji nivo rešavanja Vašeg problema-specijalistu ortodonta.

Ortodont je lekar specijalista koji ispravlja Vaše zube i zagriz i dovodi usnu duplju i lice u harmoniju. Bilo koji problem koji imate sa zagrizom ili rasporedom zuba-isključivo rešava ortodont. Za lečenja odraslih pacijenata takođe je presudan pravi trenutak-motivacija i želja moraju biti početna tačka ka zajedničkom cilju-savršenom osmehu!