TRETMANI DECE I ADOLESCENATA

Iako ortodont može poboljšati osmeh, ispraviti zube i vilice u bilo kojem uzrastu, postoji optimalno razdoblje za početak lečenja. Početak tretmana u ovom trenutku osigurava najbolji rezultat i najmanju količinu vremena i troškova. Američko udruženje Ortodonata daje preporuku da se prvi ortodontski pregled obavi na prvi znak ortodontskih problema ili najkasnije u uzrastu od 7 godina.  Mobilna proteza za decu je obično najbolji izbor za ovaj uzrast, nekada je i samo nošenje mobilne proteze dovoljno za ispravljanje zuba kod dece. Ukoliko Vaš ortodont proceni da je dete kandidat za dvofazni tretman i kasnije nošenje fiksne proteze, dobićete detaljan plan terapije i vremenske okvire za celokupno ispravljanje zuba Vašeg detata.

Rana procena pruža i pravovremeno otkrivanje problema i veću priliku za efikasnije lečenje. Pametna intervencija ortodonta upravlja rastom i razvojem, i može sprečiti kasnije ozbiljne probleme. Kad ortodontski zahvat nije potreban, ortodont pažljivo može pratiti rast i razvoj i početi tretman kada je to optimalno. U Risus ordinaciji konsultativni pregledi i praćenje za proteze za decu su besplatni.

U uzrastu od 7 godina izbijaju prvi stalni kutnjaci i uspostavljaju zagrižaj. U tom periodu, ortodont može oceniti međuvilične odnose i doneti procenu o eventualnom početku terapije i o tome da li je Vašem detetu potrebna mobilna proteza ili samo praćenje rasta i razvoja. Na primer, izbijanje sekutića može ukazati na mogući dubok zagrižaj, otvoren zagrižaj,teskobu ili preveliku vidljivost desni pri osmehu. Pravovremeni nadzor povećava šanse za lep osmeh i funkcionalan zagrižaj. Ukoliko imate pitanja vezana za ispravljanje zuba i vrste dečijih proteza za Vaše dete,  RISUS ORTODONCIJA zna odgovore! 

Dečija mobilna proteza i fiksna proteza imaju isti cilj-ispraviti zube. U kom uzrastu će se koristiti zavisi od ortodontske specijalističke analize.

Dečija mobilna proteza se često koristi kao faza ranog tretmana gde pojedine probleme zagriza možemo ispraviti mnogo lakše i brže u odnosu na fiksnu protezu u kasnijem uzrastu.

Zakažite pregled Vašeg deteta za protezu i nakon specijalističke analize posavetovaćemo Vas i detaljno objasniti sve neophodne faze tretmana. Najpouzdanije proteze za decu u Novom Sadu- Vi spremite osmehe a mi ćemo povoljne cene!

Ukoliko nakon nošenja mobilnih proteza za decu i dalje postoji potreba za fiksnom protezom, Risus ortodoncija svojim pacijentima je omogućila popust na cene za fiksnu protezu.

Cena dečije mobilne proteze zavisi od planiranog perioda nošenja. Prosečno vreme nošenja mobilne dečije proteze je oko 18 meseci i cena dečije proteze se kreće u rasponu od 300-600 EUR.  Risus ortodoncija nudi plaćanje na rate za proteze za decu!